mtibee blogja

Ha valami eszembe jut, ide fogom írni.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szerzők

Zenei oldalak - ha unod a Juventust

2013.01.08. 06:52 mtibee

Grooveshark.jpgJuventust ugye már senki nem hallgat, mert nincs - ha-ha, de azzal sincs mindenki kibékülve, ha ugyanazt a 10 számot kell hallgatni egész nap, és még közbe is szólnak. Erre találták ki a netes rádiókat, zenei szolgáltatásokat. Elsőként a Groovesharkra találtam rá évekkel ezelőtt, ezen megtalálhatók a mainstream vonalon az arcunkba tolt zenék mellett a kisebb ismertséggel, és elismertséggel rendelkező előadók számai is. Kereshetünk arra, amire tetszik, előadóra, számcímre, albumcímre, stílusra, a találatok rendezetten jelennek meg. Apexvj.jpgA meghallgatni kívánt számokat csak be kell húzni a lejátszási sorba, és már mehet is a buli. Van egy úgynevezett rádió funkciója is, a lejátszási sorunk alapján tud hasonló számokat összeválogatni. Nagyon hasznos funkció, segít a kedvenc előadód számaihoz hasonló dalok megtalálásában.
Aki esetleg vizualizációt is szeretne a zenéi mellé, az videoklip formájában is megtekintheti a zeneműveket. Egy alternatív megoldás erre, ha a weboldallal állíttatjuk elő a látványt, erre az APEXvj oldalát javaslom. A kereső nem olyan fejlett, és a találatok száma is kevesebb, de például egy projektorral falra vetített ritmusos animáció nagyon hatásos tud lenni az elsötétített szobában.
shoutcast.jpgUtolsóként a Winampba is beépített szolgáltatást említeném - finoman szólva nem sokan ismerik -, a Shoutcastról van szó. Ez nem más, mint internetes rádiók gyűjtőhelye, számtalan zenei stílusban találunk rádiót. Hogy mást ne mondjak, a sokak által még csak nem is hallott breakbeat, psy, drum 'n' bass, jungle, industrial, ambient, chill, és lounge zenék is elérhetőek. (Ezeket szoktam hallgatni.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mtibee.blog.hu/api/trackback/id/tr155002986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása